sâmbătă, 19 septembrie 2009

Lasati copiii Romaniei sa vorbeasca!


In mica si frumoasa Romanie,exista prin asa zisele cotloane ale tarii dar mai ales prin familiile defavorizate,copii cu un grad bun de inteligenta si cu o dorinta mare de educatie.
posibilitatea de a invata le-a fost ,,taiata'' ori de
asa zisii lor parinti(niste monstri fara suflet),care in loc sa'si lase copii la scoli prefera sa ii maltrateze si sa-i trimita sa munceasca pentru a le oferi acestora mancare si bautura(din mancare au taiata portia).Majoritea copiilor din Romania au lipsa de educatie prin te miri ce....daramarea de scoli pentru construtia de institutii creStine,frate.....la ce mama dracului iti trebuie atat de multe biserici cand este lispa de educatie si informare prin unele orase dar mai ales la sate??
O mare problema insa,o prezinta si autoritatile dar mai ales cei din conducerea statului(degeaba),deoarece nu promoveaza sub nici o forma tinerele talente ale tarisoarei noastre.Sa va dau un exemplu:
Mai tineti minte tanarul roman care a spart codurile NASA?
Eh,la noi in tara trebuie sa infunde puscariile,pe cand americanii,fiin putin mai destepti decat romanii,l-au luat sa lucreze pentru ei,avand si un salar destul de frumos.
La noi in tara nu se stie sa se puna in valoare un talent,toti tinerii talentati sunt trecuti cu vederea ca si cum n-ar fi existand.Oare ti-e asa greu domnule de la conducere sa cauti si sa promovezi tinere talente?
Bine ca se poate sta si dormi(ca doar acolo sus ii cald si bine) in loc sa fiti cu mintea lucida si sa luati hotarari bine gandite in loc sa spuneti ,,DA'' la o lege pe care nici nu ati auzito ca se discuta in plen,ci doar ati confirmat pentru ca ati tresarit din somnul cel dulce cand vati auzit numele strigat de zeci de ori....
Sunt atatia tineri culti in Romania care chiar ar putea schimba ceva in tara asta daca ar fi bagati si ei putin in seama si ce sa mai indraznesc sa zic,sa apuce sa ajunga prin parlament si la conducere.
Asta e dragi cititori,ne-am ales o tara creStina si fara educatie....no las' ca ne baga D'zeu minte in cap si dragi cetateni....NU MAI LINGETI IN CUR PE MAI MARII PENTRU CA SPERATI LA CEVA MAI BUN!!!


7 comentarii:

  1. da ai dreptate s-au irosit prea multe locuri si caramizi pentru biserici si continue sa se construiasca de exemplu pe marasesi au construit ditamai biserica putea in locu ei sa faca ceva mult mai fain nu chiar o scoala sau chestii puteau face un parc amenajat pentru copii sau locuri de tinere a cainilor fara sa ii eutanasieze ca si asea sunte suprapopulati de biserici nu este de ajuns cate sunt doar nus atat de multi oameni in suceava mai ales daca ii tai paia care nu merg la biserica de loc sau care mai merg dar de foarte putine ori

    RăspundețiȘtergere
  2. Subiectul este unul destul de sensibil.Din pacate multe(daca nu toate) dintre luarile de pozitie de pe bloguri au efectul unor discutii la o halba de bere(fara euforia concomitenta si mahmureala consecutiva).Cazul particular al catedralei de pe Marasesti nu e reprezentativ(in perspectiva e o cladire interesanta pentru generatiile viitoare,desi,ca in cazul multor ctitorii,probabil interesele miros mai mult a pucioasa decat a tamaie,cunoscuta fiind inclinatia spre cele lumesti si trecatoare ale unor membri ai clerului).Mult mai interesant era proiectul inlocuirii parcului Areni cu un asezamant religios.
    Nu stiu daca problemele sunt de la gestionarea bugetului local sau de la repartizarea fondurilor la nivel de ministere.Oricum,simplele discutii nu vor schimba nimic,ca bloggerii pot tasta in pustiu pana li se usuca degetele,caravana de nesimtiti isi continua traseul ghidata de cu totul alte criterii.E nevoie de activitate la nivel de societate civila,ONG,presa importanta, pentru a spera macar in vreo schimbare.
    No,bace,spor la tastat in continuare.

    RăspundețiȘtergere
  3. tinerii nu au fost si nici nu vor fi vreodata pusi in frunte! si asta cu un motiv bine intemeiat! NU ARE EXPERIENTA! faptul ca ai o idee buna nu inseamna ca ai experienta! Nu zic nu! da.... trebuie lasa-ti sa invete, sa se formenze! dar nu pus in frunte pentru ca are o idee buna!
    Ps: mesaj pentru "anonim" :... presa nu poate decat sa relateze realitatea! nu o poate influenta!

    RăspundețiȘtergere
  4. Relatand realitatea-si eventual sustinand unele curente de opinie-pentru ca are si rolul de formator,presa poate sensibiliza(de voie, de nevoie)factorii ce au capacitate de influenta.Asadar putem vorbi de o influenta indirecta si potentiala.
    A,in mesajul anterior sunt vag incompetent,corect e "a unor membri".Errare humanum est....
    Mdeah,sa ma invrednicesc sa ies si din anonimat.

    RăspundețiȘtergere
  5. Adevărata influenţă, cel puţin în România, o pot avea doar oamenii care provin tot dintre aceşti "şmecheri" dar care schimbă tabăra!
    Mi se pare foarte amuzant şi pueril totodată, să crezi că poţi schimba ceva folosind societatea civilă (ONG-urile).
    Şi eu, printr-un ONG am schimbat câte ceva dar NUMAI influenţând statul, colaborând cu statul.
    De unele singure, ONG-urile sunt doar nişte câini care latră ceva mai tare decât blogger-ii.
    În ceea ce-l priveşte pe Lucian (nu, nu e tizul meu), nu o dată s-a întâmplat ca aşa-zişii "neexperimentaţi" să facă o treabă mai bună decât cei cu ani în spate de experienţă.
    În prezent, mai ales în politică, experienţa se poate dobândi începând cu vârste foarte fragede (14-15 ani) astfel că până la momentul în care tână va dori să facă ceva, deja acesta are ceva experienţă.
    Oricum, cu bisericile nu vom înainta, asta să fie clar şi limpede pentru toată lumea!

    RăspundețiȘtergere
  6. a doua limba vorbita la NASA e romana, cei din occident profita de inteligenta tinerilor romani (inteligenta oarecum din nastere specifica poporului) si ii recruteaza: doctori, ingineri, economisti etc.
    Pacat ca nu stim sa ne pastram tinerii si sa profitam de ei, prosperand din toate pct. de vedere.

    RăspundețiȘtergere
  7. felicitari! ai primit un premiu. vezi pe www.noi-si-romanii.blogspot.com

    RăspundețiȘtergere